Garmin introduceert samen met Mastercard en FitPay: Garmin PayTM. Hiermee kunnen Garmin gebruikers betalen met hun smartwatch, wanneer zij een Maestro betaalpas hebben van een van de diverse deelnemende Europese banken waaronder ABN AMRO en Rabobank in Nederland. Tevens zijn binnen enkele weken de Mastercards van ICS compatibel met deze nieuwe functie. Garmin Pay is geïntegreerd in tien van de nieuwste Garmin smartwatches. Alle gebruikers kunnen veilig betalen bij de verkooppunten die beschikken over een betaalautomaat met een NFC (Near-Field Communication) scanner voor contactloze transacties.

Bijzonder is dat Garmin hiermee grote jongens als Apple en Google Pay voor is. Beide betaaldiensten zijn in Nederland namelijk nog niet beschikbaar. We kunnen dus spreken van een primeur!

Powered by WPeMatico