De subtitel doet vermoeden dat we samen Mercedes eens gaan beleven hoe dat nu zit met die digitale nomaden. Een groep van travellers die het niet uitmaakt waar ze zijn, naar toe reizen of misschien wel zoekende zijn in de woestijn zolang ze maar op de een of andere wijze connected zijn. In ieder geval gebruikte Mercedes zelf ook dit voorbeeld, een groep kamelen en wat mannen in een grote zandbak. Overigens is de woestijn een van de plekken op aarde waar je als ‘digital nomad’ juist even kunt afkoelen. No Wifi, no power, alleen zand en hopelijk een heerlijke 4WD met halfvolle banden, een watertank en voldoende brandstof.

In Lissabon is gelukkig wel alles aanwezig en ontpopt de stad zich steeds meer als een ‘urban space’ waar niet allen jaarlijks de Web Summit wordt gehouden maar inmiddels ook de start-up scene is neergestreken. Dat betekent ook dat het aantal ‘cool places’ snel in aantal groeit, internetcafe’s met goeie koffie en oude gebouwen die worden omgetoverd met nieuwe vaak alternatief ingerichte werkplaatsen. Lissabon groeit wat dat betreft rap uit naar een plek die vooral ‘de nieuwe wereld’ aanspreekt. Past in dat plaatje dan Mercedes-Benz, van oudsher een automerk met luxe, heerlijke rijdende, grote auto’s waar vooral bestuurders en politici zich in lieten rondzweven. Dat plaatje klopt allang niet meer. Onder het AMG-label is het niet meer rustig maar gewoon bruut snel met 6 liters die ferrari’s op een comfortabele manier hun achterlichten laten zien.

Maar ook aan de andere kant van de streep veranderd Mercedes-Benz in een hoog tempo en zijn ze eigenlijk veel ‘cooler’ als dat veel van ons beseffen. Ze zijn alleen verlegen, denken soms nog traditioneel, werken traditioneel en vergeten flair te hebben. De roots zullen daar zeker debet aan zijn. Het ‘On the tracks of Digital Nomads’ speelt vooral af in en rond Lissabon. Onze hub is in de LX Factory, hier barst de creativiteit uit z’n voegen en is alles urban, cool en anders. De oude wijk is omgetoverd naar een locatie geen rem op creativiteit zit, ook niet op weerzinwekkende street-art overigens. Food is hot gezien de vele tentjes waar je veelal gezond kunt eten, kunstenaars, winkeltjes – not the regular – en allerlei events die passen in deze cultuur. Aan de achterzijde vind je containers die duidelijke een nieuwe rol hebben gekregen. Hier staat ook de nieuwe Mercedes-Benz A200. De auto voor een scavenger hunt met 3 woorden in Lissabon.

Lissabon_A200_740
Verborgen achter een containerdorp vinden we de Mercedes A200

Powered by WPeMatico