Nadat Huawei de Mate 20 Pro aankondigde op de IFA 2018 werd er veel nadruk gelegd op de kracht van de Kirin 980 processor. Die zou met AI veel betere foto’s kunnen maken en zelfs real-time videoaanpassingen mogelijk maken. Dat klinkt fantastisch, maar hoe is de ervaring nu als je het toestel zelf in handen hebt? Dat valt niet tegen, zo blijkt na een paar rondjes fotograferen en video maken.

De beste foto’s met de Mate 20 Pro

Huawei zegt dat de Kirin 980 er voor zorgt dat je toestel altijd klaar staat om een foto te schieten en dat blijkt ook: als je ‘m in handen hebt om iets te doen is de respons van de camera fantastisch. Ook het veranderen of toevoegen van filters is heerlijk snel: je drukt op de knop en het is er en zo kun je in een paar seconden precies de kleurtoon kiezen die past bij de foto die je gemaakt hebt. Natuurlijk kun je ook apart waarden voor contrast, helderheid en de rest aanpassen na het maken van een foto.

Er zitten een heel aantal Instagram-achtige filters in het menu die met de kleurtinten spelen of je foto stemmig zwart-wit kunnen maken, maar ook een aantal hele nuttige, zoals bijvoorbeeld de demist filter. Die haalt wat scherpte terug als een foto een beetje grijzig is en je net wat definitie mist. De eerste foto is een voorbeeld van een ‘gewoon’ filter, de tweede van de demist, waarbij de linkerkant het origineel is en de rechterkant de versie met filter. Opvallend is bij beide dat het detail in de foto heel goed bewaard blijft, ook nadat de bewerkingen zijn gedaan. Er is geen sprake van ruis of andere artefacten en dat is wel zo prettig. Dan weet je zeker dat je zelfs op groot formaat nog een mooi resultaat krijgt. Ook fijn: elke keer als je een aanpassing doet wordt het resultaat automatisch als nieuwe foto opgeslagen.

mate-20-filters
Er zijn niet alleen veel filters, je kunt ze ook ‘faden’ zodat je een mooi subtiel effect kunt bewerkstelligen.

Powered by WPeMatico