Ik geef heel eerlijk toe dat ondanks dat wij regelmatig in een vliegtuig zitten ook wij niet echt alle luchtvaartmaatschappijen uit ons hoofd kennen. Die in Europa zijn nagenoeg wel bekend. Sterker nog we denken dat de meeste mensen echt wel weten wie Lufthansa en Air France zijn. Dan verwacht je toch dat onze Oosterburen ook wel weten wie KLM is. Onze nationale blauwe trots, de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij opgericht op 7 oktober 1919 en ook wel bekend als Flying Blue.

Wij denken, arrogant als we zijn, dat dus iedereen KLM wel kent. Maar helaas niet in Duitsland. Uit een onderzoek bleek dat maar liefst 46% van de mensen daar geen flauw idee had wie of wat KLM is. En dat had blijkbaar niemand verwacht. Om de naamsbekendheid toch maar eens te gaan verbeteren bedacht KLM samen met een reclamebureau een ludieke campagne.

Powered by WPeMatico