Fortnite is een fenomeen en dat brengt natuurlijk enorm veel geld in het laatje. Ontwikkelaar Epic Games is niet vies van leentjebuur spelen, zo werd al duidelijk nadat ze het concept van PUBG overnamen en in hun tot dan toe niet zo succesvolle game Fortnite stopten. Dat blijkt wel weer nadat de relatief onbekende rapper 2 Milly de ontwikkelaars wil gaan aanklagen wegens plagiaat, zo zegt CBS. De reden is echter niet zoals je misschien zou vermoeden een nummer van de goede man, maar een dansje. Specifiek: de ‘Milly Rock”.

Die move ging viral en werd door veel andere artiesten, sportsterren en natuurlijk half YouTube opgepikt en je zag het dan ook overal terug. Zelfs in Fortnite, want de rapper kreeg na de explosie in populariteit ineens allerlei signalen dat de Milly Rock in de game zat. In Fortnite heet de dans ‘Swipe it’, maar de overeenkomst is zoals je in de video kunt zien meer dan toevallig.

Powered by WPeMatico