Het kan vriezen en het kan dooien, zo geldt in de financiële markten net zoals bij de boeren vroeger. Ook cryptovaluta zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple en hun 3600 varianten hebben te maken met wisselende koersen. Is allemaal normaal, maar wat er de laatste paar dagen aan het gebeuren is lijkt van een hele andere orde.

Het begon vorige week al met een forse daling van de koersen van bijna alle cryptovaluta: dik 10 procent van de waarde vervloog al in de afgelopen zeven dagen. Gisteren leek er echter een hele nieuwe versnelling te zijn geschakeld, want in de laatste 24 uur is de koers nóg eens met zeven procent gedaald. Dat is dus een totaal verlies van 17 procent. Ten opzichte van de hoogtijdagen van de Bitcoin die 20.000 euro aantikte is dat een verlies van 75 procent, nu een Bitcoin nog maar 4.500 euro waard is.

crytokoersen-nov-2018
Beeld: Coinmarketcap.com

Powered by WPeMatico