Veel merken proberen op Twitter tijdens BlackFriday en ‘Cyber Weekend’ de aandacht van consumenten te trekken met speciale aanbiedingen en deals. Niet schrikken maar afgelopen jaar werden er wereldwijd 282 miljoen Tweets verstuurd over “holiday shopping”. Dit kwam tot een hoogtepunt eind november, met een grote piek in het aantal tweets tijdens Black Friday en Cyber Monday.

Dit soort pieken heeft meer dan aannemelijk een positieve impact op de online business tijdens Black Friday en Cyber Monday. Een paar cijfers (bron: Twitter) :

  • 37% heeft al voornemens om Twitter te gebruiken tijdens Black Friday en Cyber Monday dit jaar
  • 69% zal waarschijnlijk iets kopen bij een MKB die ze volgen op Twitter
  • 52% zal waarschijnlijk Tweeten over hun Black Friday en Cyber Monday aankopen

Een recente studie in het Verenigd Koninkrijk door McKinsey toont aan hoe belangrijk BlackFriday is geworden voor consumenten. Volgens dit onderzoek winkelde het afgelopen jaar 54 procent van de consumenten op BlackFriday, waar dit percentage in 2015 slechts op 19 procent lag. Dit jaar geeft 77 procent van de respondenten aan van plan te zijn om te shoppen of een aankoop te overwegen, mits de prijs aantrekkelijk genoeg is. De verwachting is dat de trend in Nederland hier niet veel van zal afwijken.

twitter_search

Powered by WPeMatico