Het is alweer bijna december. Dé feestmaand van het jaar waar veel lekker eten en drinken bij hoort. Bij speciale gelegenheden wil je natuurlijk ook bijzondere drank serveren die je onder andere bij specialisten als Drankdozijn kunt krijgen. Wij vertellen je welke dranken goed passen bij de decembermaand. Inclusief tips om deze te combineren met eten.

Bubbels om mee te proosten

Niet alleen tijdens de jaarwisseling past het goed om champagne te drinken. Als je trouwens benieuwd bent waarom dat zo is gekomen staat dat hier mooi uitgelegd. Er zijn ook genoeg andere momenten die heel geschikt zijn om een fles te ontkurken. Verras je visite de komende weken eens met mousserende wijn of champagne als ze binnenkomen of drink het als aperitief voor het eten. Wist je trouwens dat oliebollen en champagne niet altijd de beste combinatie zijn? De zuren in je mooie glas bubbels gaan niet goed samen met vette happen. Probeer die combinatie dus te vermijden.

Iedere gang een andere wijn

Weet je al welke gerechten je gaat serveren? Denk dan ook alvast na over welke wijn bij iedere gang past. En heb je zelf niet zoveel verstand van wijn? Dan is Google hierbij je beste vriend! Eet je rood vlees of wild als hoofdgerecht? Daarbij past een stevige rode wijn heel goed, zoals een Argentijnse malbec. Er zijn gelukkig genoeg mogelijkheden om te vinden wat bij wat past, bijvoorbeeld Rudy’s overzicht dat je bijna bij elke combinatie weet te helpen. Zo zijn er nog veel meer hulpvaardige koks en levensgenieters die je de perfecte wijn laten kiezen bij wat je kookt.

celebrate-celebration-cheers-1268558

Powered by WPeMatico