We begonnen ooit met één camera op onze smartphone, maar inmiddels is twee het minimum en zijn er al genoeg toestellen met drie of vier camera’s aan de achterkant. Dat kan gekker, moeten ze bij LG hebben gedacht, want een onlangs door Let’s Go Digital gevonden patent laat zien dat ze van plan zijn een smartphone te gaan maken met wel zestien camera’s. Niet het eerste ding met zestien camera’s, maar wel de eerste smartphone.

Wat moet je in vredesnaam met zestien camera’s? Het idee is dat de zestien lenzen allemaal onder een iets andere hoek staan in een matrix van vier bij vier. Dat maakt het mogelijk om bij het maken van één foto te kunnen kiezen uit de verschillende hoeken van de camera’s, maar dat is nog maar het begin, als we het patent van LG moeten geloven. Ze laten het nog in het midden onder welke hoek de camera’s precies komen te staan, gezien het aantal verschillende configuraties dat ze in het patent hebben staan:

lg-patent-16-cameras

Powered by WPeMatico