Red Dead Redemption 2 is de logische volgende stap waar een Rockstar open wereld game heen gaat. Groter, mooier, gedetailleerder. Red Dead Redemption 2 doet er alles aan om jou als speler er van te overtuigen dat je in het wilde westen leeft, inclusief alle kleine, bijna huishoudelijke, taken van dien.

Want details heeft de game zeker. De wereld ziet er prachtig uit en alles klopt: iedereen leeft in de wereld en doet zijn eigen ding. En daar dien je als speler ook (soms meer, soms minder) rekening mee te houden.

Zo is je paard niet alleen een vervoermiddel, maar een levend wezen dat je enigszins goed moet behandelen wil je er nuttig gebruik van kunnen maken. Concreet betekent dat dat je hem om de zoveel tijd eten zult moeten geven, moeten kalmeren als er roofdieren in de buurt zijn, en moeten borstelen. En dat heeft dus directe consequenties voor hoe het spel speelt: je paard heeft – net zoals jijzelf – een levensbalk en een staminabalk. En een uitgeput paard is buitengewoon onhandig.

Hetzelfde geldt ook voor slecht onderhouden wapens of een slechte persoonlijke verzorging. Red Dead Redemption 2 is voor een spel dat zo ongekend populair is stiekem best wel een een strenge simulatiegame met een hoop rpg-elementen erin verstopt.

Powered by WPeMatico