Vorige maand werden er tijdens ‘Synology 2019’ een aantal nieuwe producten en applicaties aangekondigd. Tijdens dat event werd duidelijk dat Synology nog altijd veilige en betrouwbare producten en diensten blijft leveren aan klanten. Vanuit een groot aantal verschillende sectoren, waaronder de overheid, finance, technologie en industrie ontvangen ze veel lof voor alle data-opslagoplossingen. En in de toekomst gaan daar nog een aantal markten aan toegevoegd worden. “Met behulp van machine learning willen we een allesomvattende oplossing bieden voor opslag, offsite back-up, netwerkcommunicatie en clouddienstverlening,” aldus Derren Lu, CEO bij Synology.

Maar dit is natuurlijk niet alleen voor zakelijk gebruik. Ook thuis wil je niet anders meer als je eenmaal zo’n DiskStation hebt staan. En de welke dat gaat zijn, hangt helemaal af van jouw wensen. Daar kom je heel eenvoudig zelf achter met de nieuwe NAS Selector. De dingen in en rondom huis waarvoor een NAS aan te raden is zijn:

  • File server
  • Backup
  • Multimedia hub
  • Surveillance

Deze onderwerpen komen hieronder uitgebreid aan bod, het is vervolgens aan jou om via de NAS Selector zelf het juiste product te gaan vinden.

1. File server

NAS-apparaten werken vaak als razendsnelle en stabiele privé cloudservices. Ze combineren de flexibiliteit van een openbare cloud met de snelheid, schaalbaarheid en privacy van een externe harde schijf, zo heb je het beste van beide werelden.
Met een NAS-apparaat hoef jij jezelf geen zorgen te maken over privacy- en datalekken, omdat alle gegevens gewoon veilig zijn op jouw lokale netwerk.

Daarnaast biedt het je ook de nodige flexibiliteit, omdat de aanwezige QuickConnect-technologie ervoor zorgt dat je vanuit ieder ander netwerk toegang hebt tot jouw NAS.
En ook upgraden van opslagcapaciteit is een piece of cake. Je haalt er een oude harde schijf uit en vervangt deze voor een upgrade. Migratie gebeurt volledig automatisch en er gaat geen data verloren.

Alleen al vanwege bovenstaande propositie hebben meer dan 100.000 consumenten in Nederland gekozen voor Synology. Dat bedrijf heeft dan ook al een marktaandeel van meer dan 70% in Nederland. Het succes is voor een groot deel ook te danken aan de software die gratis wordt meegeleverd bij de aanschaf van een NAS-apparaat.

Als je op zoek bent naar een File Server dan is er Synology Drive beschikbaar. Hiermee heb je vanaf al je apparaten toegang tot dezelfde bestanden, die enkel diskspace op de NAS in beslag nemen. Alle NAS-apparaten kunnen dienen als File Server. Het apparaat dat je kiest zal grotendeels afhangen van jouw opslagbehoeften. Hoeveel mensen moeten tegelijkertijd toegang kunnen hebben tot de NAS, wat voor soort media ga je streamen, en hoeveel security is er benodigd?

2. Data Backup

Een ander belangrijk punt waarop dit soort apparaten gebruikt worden zijn de back-up mogelijkheden die de hardware en software bieden. Dit is ook waar Synology oorspronkelijk zijn reputatie mee op heeft gebouwd. Omdat back-ups altijd op verschillende niveaus worden opgeslagen en beveiligd.

Om te beginnen zijn er gratis applicaties te downloaden die in real time of gepland back-ups uit kunnen voeren en opslaan. Daarnaast is het bij de meeste apparaten mogelijk om meerdere harde schijven toe te voegen. Hieronder worden de meer complexe RAID-configuraties mogelijk. Met een dergelijke configuratie kunnen er 2 harde schijven uitvalleb zonder dat er gegevens verloren gaan.

En mocht je beschikken over meerdere NAS-apparaten van Synology dan kan je automatische back-ups in laten plannen tussen de verschillende apparaten. Zo kan je als gebruiker nog geruster zijn over het behoud van je gegevens. Al deze verschillende oplossingen zijn een absolute overload aan security voor jou als thuisgebruiker. Vooral gezien het feit dat moderne harde schijven tegenwoordig uiterst betrouwbaar zijn. Toch worden ze aangeboden, zodat gebruikers er echt op kunnen vertrouwen dat hun gegevens privé en veilig zijn.

De ideale NAS voor back-ups is er uiteraard eentje met meerdere harde-schijfstations. Heel veel rekenkracht is dan niet benodigd. Het ideale model kies je aan de hand van de hoeveelheid gegevens waarvan je een back-up wil maken.

file-server
Meerdere schijven is een must!

Powered by WPeMatico