Vanaf nu kun je op Netflix genieten van de 8-delige serie 1983, een nieuwe spannende maar ook wel duistere thriller. De Poolse serie 1983 speelt zich 20 jaar later af in 2003 in een fictief verhaal waarbij het IJzeren gordijn nog bestaat en Polen nog onderdeel is van de Sovjet-Unie. Alles begint met een terroristische aanval in het jaar 1983 die bepalend is voor de toekomt van de Polen.

Een voormalig politieagent Anatol (Robert Więckiewicz) en een idealistische rechtenstudent Kajetan (Maciej Musial) stuiten op een samenzwering die er voor gezorgd heeft dat het IJzeren gordijn bestaat en Polen nog een politiestaat is. Als deze samenzwering bekend zou worden bestaat de kans dat er een revolutie uitbreekt, dus wordt er alles aan gedaan om deze samenzwering geheim te houden.

Powered by WPeMatico