Voor wie de wereldwijde trends en ontwikkeling volgt is het duidelijk: technologische innovaties veranderen in hoog tempo ons leven. In tal van industrieën en markten zien we de eerste echte concrete veranderingen en innovatieve oplossingen. Of we het nu hebben over het vliegen met drones, robotisering, zelfrijdende auto’s, 3D printen, blockchain of smart houses: we worden er allemaal in de nabije toekomst mee geconfronteerd. Het zijn geen trends en we kunnen het ook niet tegenhouden. Nee, we staan aan de vooravond van een grote technologische revolutie waar we in mijn optiek heel blij om moeten zijn.

We moeten niet bang zijn maar juist de kansen die we als mensheid krijgen door deze technologische ontwikkelingen omarmen. Ja, het zal in sommige gevallen betekenen dat banen zullen verdwijnen, maar het opent ook weer vele nieuwe deuren op de arbeidsmarkt en geeft ons inzichten in – en mogelijk zelfs oplossingen voor – maatschappelijke problemen.

De impact van technologie: soms maakt het ons écht gelukkig!

Artificial intelligence

Artificial intelligence (kunstmatige intelligentie) is voor veel mensen een ongrijpbare term. Huawei geeft het begrip vanaf vandaag op een op een onnavolgbare wijze inhoud. Middels de app StorySign worden dove en slechthorende kinderen geholpen bij het leren lezen. Het grote technologiebedrijf laat hiermee zien dat ze al hun kennis en voorsprong ook daadwerkelijk in willen zetten om de wereld een stukje beter te maken. Huawei heeft met deze app een eerste oplossing voor een van de maatschappelijke problemen van dove en slechthorende kinderen.

Powered by WPeMatico