Twitter heeft ook het afgelopen jaar wel weer gebruikers verloren. Eenzelfde beeld zien we ook bij Facebook. Misschien was het ook allemaal net too much want naast deze twee sociale netwerken zijn er ook nog Instagram, YouTube, LinkedIn. Pinterest en het vooral onder jongeren populaire Snapchat.

Als het echter gaat om actualiteit is er maar één platform wereldwijd wat de dans leidt en dat is en blijft Twitter. Alles wat gebeurt komt vaak als eerste op Twitter. En zodra het daar los gaat zijn er hashtags die al die berichtgeving eigenlijk ordenen. Hashtags zijn een fenomeen en soms vraag je je af of die nog belangrijker zijn dan het onderwerp zelf. Je vindt ze terug in artikelen, op andere netwerken en zelfs op kleding.

Ze zijn ook een teller omdat ergens aan de achterkant van Twitter makkelijk is te achterhalen hoeveel berichten er met een bepaalde hashtag zijn. En met die getallen ontstaan lijstjes en weten wat de populairste onderwerpen waren op Twitter in 2018. Wat vonden we belangrijk om ons op Twitter druk over te maken, wat zijn de trends en wie was de lijstaanvoerder?

Twitter in 2018

Met nog enkele weken te gaan tot oudjaarsavond is het daarom traditiegetrouw een mooi momenet tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Twitter stond in 2018 wederom weer vol met het laatste nieuws, entertainment, sportieve hoogte- en dieptepunten en mooie initiatieven. Het was het jaar van #stormpoolen, #FreeHermien, #hitteplansongs en Hollandse glorie tijdens #OWS2018 en #TDF. Dit zijn de meest opvallende hashtags en tweets.

Voor het tweede jaar op rij is #vacature lijstaanvoerder in de trendlijst, wat betekent dat Twitter nog steeds een belangrijke rol speelt in de arbeidsmarkt. Een veelbewogen seizoen van Max en zijn collega’s in de #f1 resulteren in plaats drie op de lijst. De top tien bestaat verder uit thema’s in de categorieën actualiteit, politiek en sport.

De populairste hashtags van Nederland in 2018

  • Vacature
  • nieuws
  • F1
  • ajax
  • trump
  • vvd
  • pvv
  • d66
  • worldcup
  • Eurovision
#FreeHermien
#FreeHermien deed het goed en niet zonder reden

Powered by WPeMatico