Daar waar de rest van de wereld al helemaal in de kerststemming is, hebben wij even moeten wachten tot Sinterklaas het land uit is. Maar nu is het dus ook in Nederland eindelijk tijd voor kerst. Met een kerstboom en/of stijlvolle decoratie versiert ruim 70% van de Nederlanders deze maand weer zijn huis tot een magical place of joy.

Maar wat blijkt. De authentieke kerstboom is steeds minder te vinden in de Nederlandse woonkamer: bijna de helft van de Nederlanders geniet tegenwoordig van een kunstboom. Minder authentiek, maar wel zo duurzaam! Zeker duurzaam als je je bedenkt dat 87% van de echte kerstbomen na Kerst uiteindelijk in de vuilnisbak of op de brandstapel belandt.

Kerstdecoratie aanschaffen

Wat betreft kerstdecoratie gaan we nog wel ieder jaar de deur uit. Het grootste deel van de Nederlanders (67%) gaat voor het inkopen van versieringen – zoals kerstballen, nepsneeuw, sierverlichting, kerststukjes en tafeldecoratie – nog steeds de fysieke winkels in, terwijl een derde (33%) zich voornamelijk tot webshops richt. Ook kerstmarkten (53,3%) zijn nog steeds een populaire plek voor het shoppen van kerstdecoratie, al blijken tuincentra (met meer dan 80%) met stip op nummer 1 te staan.

En wat geven er aan uit?

Door meer dan de helft van de Nederlanders wordt kerstdecoratie al voor december in huis gehaald. Het merendeel van de Nederlanders (43,3%) zegt jaarlijks €0,- tot €50,- aan deze kerstdecoratie uit te geven, gevolgd door 37,9% die €50,- tot €100,- spendeert.

kerstboom-info-g
Kunstkerstboom of Echte Kerstboom?

Powered by WPeMatico