December is inmiddels traditioneel de maand van de overzichten en lijstjes. Van de de populairste apps op iOS en Android, en de populairste hashtags op Twitter, naar de best bekeken videos op YouTube en natuurlijk ook de meest beluisterde nummers op Spotify. Maar laatstgenoemde maakt voor iedere gebruiker een persoonlijk overzicht van het afgelopen jaar. Dus ben je benieuwd waar jij het afgelopen jaar het meest naar geluisterd hebt? Check dan je persoonlijke jaaroverzicht: Spotify Wrapped.

Je persoonlijke jaaroverzicht beluisteren was overigens al een aantal dagen mogelijk door in de Spotify app (op desktop of mobiel) te zoeken op “spotify:special:2018”. Van het eerste nummer dat op 1 januari om 00.01 uur gestreamed hebt (happy new year van Abba?) tot een aantal van de populairste singles, en alles daar tussenin. Ieder lijstje voor iedere persoon is verschillend.

Spotify Wrapped 2018

Iedere gebruiker heeft dus zijn eigen Spotify Wrapped-lijst. Een persoonlijke pagina waar je alle muziek van het afgelopen jaar, die jij beluisterd hebt, terug is te vinden. Daarnaast is er in de app een persoonlijke afspeellijst aangemaakt met daarin jouw 100 meest beluisterde nummers van 2018.

Algemeen

De Canadese rapper Drake was evenals in 2015 en 2016 de meest-gestreamde artiest op Spotify. Met 8,2 miljard streams is hij inmiddels ook de meest-gestreamde artiest ooit. Verder is Ariana Grande de meest-gestreamde vrouwelijke artiest. Meer stats zie je in onderstaande infographic of check je op de website van Spotify.

Spotify_Wrapped_Infographic_FINAL

Powered by WPeMatico