Instagram heeft spraakberichten toegevoegd in privé- en groepschats. Met de ‘nieuwe functie’ kunnen gebruikers elkaar audio-berichten sturen met een lengte van maximaal één minuut.

Instagram spraakberichten

Instagram spraakberichten kunnen worden opgenomen door de microfoonknop ingedrukt te houden. Het bericht wordt daarna automatisch verzonden wanneer je de knop weer loslaat. Wanneer je twijfelt of je het bericht toch maar niet wil versturen kun je het spraakbericht met je vinger naar de prullenbak slepen en het verwijderen.

Je kunt gerust stellen dat deze functie nogal als mosterd na de maaltijd komt want zo’n beetje de meeste applicaties hebben een dergelijke functie al waaronder ook het eigen Facebook Messenger. Alles heeft er echter mee te maken dat spraakberichten (voice) steeds populairder aan het worden is ondanks dat het fenomeen al bijna klassiek is te noemen (voicemail). Het is het oprekken van extra functionaliteit in Instagram. Het neemt niet weg dat waarschijnlijk heel wat fanatieke Instagram gebruikers er blij mee zullen zijn.

De update is per direct beschikbaar voor iOS en Android.

Powered by WPeMatico