De nieuwe 6-delige Australische Netflix-serie Pine Gap speelt zich af in het gelijknamige plaatsje Pine Gap (zie onder) op een geheime Amerikaans-Australische basis waar spionnen van beide landen gezamenlijk de wereld afluisteren.

In de serie Pine Gap draait het om een fictief incident waarbij een Amerikaans oorlogsschip de Zuid-Chinese Zee binnenkomt. Ondertussen schiet een nog onbekende tegenstander een passagiersvliegtuig uit de lucht. De teams van beide landen moeten nauw samenwerken maar onderweg ontstaan er barsten in de alliantie en beginnen spionnen die met elkaar moeten samenwerken elkaar ook tegen te werken.

Pine Gap is ook een politieke thriller die misschien wel een tipje van de sluier op wil lichten hoe het zit met de onderlinge verhoudingen tussen beide landen. Tegenstander in de serie is China. Over andere landen wordt niet of nauwelijks gesproken. Pine Gap is een spannende serie met de nodige romances die heerlijk weg kijkt.

Powered by WPeMatico