Google heeft vandaag het jaaroverzicht van 2018 bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat Avicii de top trending zoekopdracht van Nederland was. In de andere lijsten komen ondermeer de dividendbelasting, Koos Alberts en Utopia naar boven.

Avicii

De Zweedse dance-producer Avicii staat bovenaan de lijst van top trending Google-zoekopdrachten van Nederland in 2018. Na zijn onverwachte overlijden in april van dit werden zijn tracks massaal gedraaid en gestreamd. Het nummer ‘Levels’ uit 2011 is dit jaar ook verkozen tot beste dance track ooit gemaakt.

Maar ook Glennis Grace met haar succes in America’s Got Talent, Meghan Markle, Maarten van der Weijden en Fortnite staan in de top tien. Elk jaar biedt Google met Year in Search een tijdsbeeld, dat een unieke inkijk geeft in wat Nederland en de rest van de wereld heeft beziggehouden.

In de top 10 van trending zoekopdrachten in Nederland staan bijna alleen maar mensen, al zien we naast de populaire game Fortnite ook het tv-programma Boer zoekt Vrouw terug. De trending Wat is-vraag van 2018 is “Wat is de dividendbelasting?”, maar Nederland had ook vragen over de sleepwet en de Nations League. Verder zien we in de lijst met Internationale Celebrity’s dat Meghan Markle (3e) een stuk hoger staat dan Prince Harry (7e). Bij Trending Nederlanders staat Max Verstappen bovenaan.

De Top Trending Zoekopdrachten 2018

  1. Avicii
  2. Glennis Grace
  3. Barbie
  4. Litebit
  5. Jos B.
  6. Meghan Markle
  7. Maarten van der Weijden
  8. Fortnite
  9. Mac Miller
  10. Boer zoekt Vrouw

Check hieronder ook de Year in Search-video, die een indringend beeld vormt van 2018.

Powered by WPeMatico