Slimme verlichting, slimme televisies en apparaten die met elkaar communiceren of die je met een app of je stem kan bedienen, het is er allemaal. En zo wordt het steeds makkelijker om je huis ‘slimmer’ te maken. Maar toch zijn de meeste Nederlanders hier nog erg terughoudend in. Ze zien het nut van ‘Smart Home’ toepassingen niet in, vinden het te duur of maken zich zorgen om de privacy. Toch is er wel een grote groep Nederlanders die dit in de toekomst zien veranderen.

Sommigen gaan daarin ver. Zo zegt een op de tien Nederlanders (10%) dat een robot die alles kan, doet en voelt een vervanger voor een levenspartner zou kunnen zijn. Met name mannen (13%) en jongeren (15%) delen deze mening. Een vergelijkbare groep (11% van het totaal; 15% van de mannen) heeft liever een huis dat precies weet en doet wat hij wil, dan een partner. En bijna een derde (30%) kan zich voorstellen dat anderen in de toekomst gaan samenwonen met een robot.

Zo blijkt uit een onderzoek gehouden in opdracht van MediaMarkt Nederland naar de kennis, houding en het gedrag van Nederlands publiek ten aanzien van Smart Home. En waarvan enkele resultaten te zien zijn in onderstaande infographic.

infographic-mediamarkt-smart-home-v1-0

Powered by WPeMatico