Het Zweedse woonwarenhuis IKEA en de Amsterdamse woningcorporatie Stadsgenoot slaan de handen ineen met een bijzonder project voor circulaire woonruimte. Donderdag 14 december wordt het complex ‘Stek Oost’ officieel geopend. In dit complex komen de komende tien jaar jongeren te wonen tussen de 18 en 27 jaar in 250 verschillende woonunits. Zij kunnen vanaf dan bij IKEA Amsterdam een meubelpakket huren voor tenminste twee jaar. Na deze periode hebben de jongeren de keuze om de meubels over te nemen of terug te geven aan IKEA. In het laatste geval geeft IKEA de meubels een tweede leven.

Duurzaamheid is de key: geef meubels een tweede leven

Volgens Alberic Pater, Country Sustainability Manager IKEA Nederland, vinden jongeren het belangrijk om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. ‘Huren in plaats van kopen is daar een goed voorbeeld van’, aldus Alberic. IKEA draagt hieraan bij door een reparatieservice te bieden. Daarnaast geeft IKEA inspiratie en tips om meubels een tweede leven te geven. ‘Na de huurperiode kunnen klanten de huur verlengen, de meubels voor een klein bedrag overnemen of ze teruggeven aan IKEA. Wij zorgen er dan voor dat de meubels een tweede leven krijgen.’

IKEA wil in 2030 een klimaatpositief en circulair businessmodel voeren. Deze pilot sluit daar perfect bij aan.

Powered by WPeMatico