Buiten de dood en de belastingen zijn er nog 2 dingen zeker in dit leven. Dat er elk jaar een nieuwe Call of Duty en een nieuwe Battlefield uitkomen. Deze twee games zijn de grootheden op shootergebied en gaan jaarlijks de strijd met elkaar aan om de meeste zieltjes te winnen. Zo ook dit jaar met COD Black Ops 4 en nu het nieuwe Battlefield V. Waar we Black Ops 4 al enkele weken kunnen spelen was Battlefield V even uitgesteld om de game te perfectioneren. Hoe dit uit gaat pakken valt nog te bezien, want ondertussen zijn er een hoop zieltjes gewonnen in het COD kamp door de Battle Royale modus Blackout en is er bij de release van Battlefield V nog geen Battle Royale modus aanwezig zijn.

Episodes

Met het vorig jaar verschenen Battlefield 1 werd er flink wat vernieuwd door DICE aan de gamefranchise. We gingen plots terug naar WW1, maar ook ging de singleplayer volledig op de schop door een soort episodische verhaallijn te maken met diverse personages in plaats van een lineair verhaal. De game werd best goed ontvangen en uiteraard is deze methode doorgetrokken in Battlefield V. Ook hier zijn er weer diverse verhaallijnen in de singleplayer te doen en moet ik zeggen dat dit best wel weer boeiende gamemomenten oplevert. Wel is het natuurlijk niet het boeiendste deel van de game, want Battlefield speel je toch vooral om de multiplayer. Ook is de singleplayer campagne niet heel lang. Het zijn vier afzonderlijke verhalen die je door een aantal omgevingen loodsen van de game. Het zijn zeer wisselende locaties en ook dit keer zitten er echt wel toffe missies bij. Zonder iets te verklappen kan ik alvast “The last Tiger” missies aanraden. Hier volg je een Duitse tankeenheid in de laatste maanden van de oorlog. Hoe ze dit in beeld hebben weten te brengen qua omgevingen en dialogen is echt geweldig gedaan. Hoewel het dus relatief wel korte verhalen zijn, is het wel een leuke voorbereiding om even het spel te leren kennen voordat je online aan de slag gaat als je nooit eerder Battlefield hebt gespeeld.

Powered by WPeMatico