Sinds gisteren hebben we een alternatief voor het woord vagina. Het vrouwelijk geslachtsdeel werd namelijk geëmancipeerd. Waar we bij de mannen allerlei prachtige andere benamingen hebben zoals daar is, de piemel, ontbraken deze voor de poes van de vrouw.

Initiatiefneemster is de sidekick van het NPO Radio 2-programma De Wild in de Middag, Cielke Sijben. Geïnspireerd door het televisieprogramma ‘Me Jane, You Tarzan?’ startte zij een radiocampagne. Dat gesteund werd door ‘Rutgers kenniscentrum voor seksualiteit’, om een nieuw vrouwvriendelijke ‘koosnaam’ te vinden voor de vagina. Vijftien jaar geleden hebben de Zweden een dergelijke stunt al eens bedacht. Het Zweedse alternatief is snippa. Eigenlijk zou dat ook in Nederland best een leuk woord geweest zijn, maar wij hebben een eigen winnaar, poenie. Woorden die het niet hebben gehaald zijn tummie, flamoes en yoni.

Powered by WPeMatico