Narcos, El Chapo en alle vergelijkbare series op Netflix zijn al een paar jaar een grote hit. Blijkbaar spreekt ons de wereld van de ‘druglords’ enorm aan anders is het succes moeilijk te verklaren. Het zal ook de manier zijn van hoe van buiten naar binnen wordt gekeken in het leven van de meest gezochte drugshandelaren en kartelleden ter wereld.

Is het ook de romantiek van het leven van Pablo Escobar en zijn Medellínkartel of juist de keiharde misdaad. Hetzelfde geldt voor het leven van Joaquín Guzmán Loera, beter bekend als El Chapo als eindbaas van het Sinaloakartel. Guzmán begon zijn carrière aan de zijde van Miguel Ángel Félix Gallardo, bijnaam El Padrino die we kennen uit de serie Narcos Mexico.

Series die allemaal gedramatiseerd zijn om het verhaal verder in te kleuren en de kijker te binden. Maar hoe zat het echt, kloppen de verhaallijnen en wat vinden andere kartelleden van hun leiders in de keiharde drugsoorlog die waarschijnlijk ook nooit meer zal zijn te stoppen.

Dat alles is te zien in de zoveelste spin-off van Narcos en El Chapo. Dit keer gaat we op stap met Jason Fox, een voormalig commando bij de Britse Special Forces. Jason Fox duikt in de echte wereld van Narcos en geeft ons een zeldzaam inkijkje in de drugsoorlogen. Verder interviewt hij de gevaarlijke drugshandelaren en kartelleden die blijkbaar net als El Chapo en Pablo Escobar niet schromen voor de camera te komen. Dit keer alleen niet meer herkenbaar want de drugsoorlog woedt onverminderd voort.