Nissan heeft deze week het grootste zonnedak van Nederland in gebruik genomen. Dat hebben ze gedaan bij het Nissan Motor Parts Center in Amsterdam. Een project dat mede dankzij een crowfundingprogramma tot stand is gekomen. En daarnaast is het ook een volgende mijlpaal in Nissans streven om de werkzaamheden in Europa te verduurzamen.

Zonnedak

Het zonnedak van het Nissan Motor Parts Center bestaat uit bijna 9.000 fotovoltaïsche zonnepanelen en produceert genoeg hernieuwbare energie om 900 huishoudens van stroom te voorzien. Tevens zal het de CO2‑uitstoot van de faciliteit aanzienlijk verminderen, waarmee naar verwachting 1,17 miljoen kilogram CO2 per jaar bespaard wordt.

Belangrijke mijlpaal

Met de mogelijkheid van het dak om 70% van de jaarlijkse energiebehoefte van het NMPC te produceren, markeert de installatie van het immense zonnedak een belangrijke mijlpaal. Nissan streeft naar een aanzienlijke verduurzaming van de werkzaamheden in Europa. Ook wordt een deel van de opgewekte energie direct aan het lokale elektriciteitsnet geleverd.