Met de komst van de 718 T heeft Porsche het puristische design van de 911 T uit 1968 overgebracht op de tweezits Boxster en Cayman. Beide modellen hebben onder de motorkap een 220 kW/300 pk sterke 4-cilinder turboboxermotor in combinatie met een 20 mm verlaagd PASM-sportonderstel. En ook verkorte schakelwegen van de zesversnellingsbak, Porsche Torque Vectoring inclusief mechanisch achterassperdifferentieel en het Sport Chrono Pakket ontbreken niet.

De 718 T is nu te bestellen bij de Nederlandse Porsche Centra. Levering van de modellen start eind februari 2019. De 718 Cayman T is met handbak leverbaar vanaf € 91.300. De 718 Boxster T is er met handbak vanaf € 93.800.

Porsche Touring = gegarandeerd rijplezier

De letter ‘T’ staat bij Porsche voor ‘Touring’ en daarmee voor gegarandeerd rijplezier in zijn meest pure vorm. De 718 T is vooral op bochtige wegen in zijn element. De focus op dynamiek komt ook tot uiting in de gewichtsbesparende standaarduitrusting. Zo worden de deuren van binnenuit geopend met zwarte lussen en zijn de middenbanen van de tweevoudig elektrisch verstelbare sportstoelen bekleed met zwart Sport-Tex.

In plaats van het Porsche Communication Management hebben de 718 T-modellen een groot opbergvak. Samen met de andere maatregelen wordt zo het extra gewicht van het standaard benzinepartikelfilter gecompenseerd.