Het is alweer twee jaar geleden dat we voor de eerste keer kennis konden maken in de serie Modus met Inger Johanne Vik (werkzaam voor de FBI) en haar collega Ingvar Nyman (politierechercheur in Zweden) en haar autistische dochter Stina. Waar in het eerste seizoen de spanning vaak om te snijden was gaat het er in het tweede seizoen een stuk inhoudelijker aan toe.

Het thema is misschien niet verrassend omdat een Amerikaanse president wordt ‘ontvoerd’. Toch is de serie geheel anders en gaat Modus je wederom verrassen. In het tweede seizoen zien we ook een internationale cast waaronder Kim Cattrall (bekend van Sex and the City), Greg Wise (The Crown – Lord Mountbatten) als FBI-agent Warren Schifford en Billy Campbell (The Killing). Inger en Ingvar wonen samen en verwachten samen een baby. Inger (niet geacteerd) loopt letterlijk met een behoorlijke dikke zwangere buik rond in de serie. En hoewel het familieprentje (in de header) er gezellig uit ziet voor de kerstdagen gaat het er in de serie aanzienlijk ruiger aan toe.