Als dingen gevaarlijk worden kun je beter maar je open ogen houden. Als het spannend wordt doen mensen hun ogen dicht. Beide zijn verwarrend als je gaat kijken naar de nieuwste Netflix filmhit ‘Bird Box’. Een ware horrorfilm met niemand minder dan Sandra Bullock in de hoofdrol.

Maar even terug naar het dilemma van ogen open en ogen dicht en de plot van de film Bird Box. Malorie (gespeeld door Oscar winnares Sandra Bullock) is met haar twee kinderen achtergebleven in een post-apocalyptische wereld waarin iedereen blijkbaar de drang heeft om zelfmoord te plegen zodra ze hun ogen openen. Een bizar en angstaanjagend gegeven.

Om te voorkomen dat hun een zelfde lot ondergaat leven ze in een huis met alle rolluiken naar beneden. Een onzichtbare en mysterieuze kracht zorgt ervoor dat ontsnappen vrijwel onmogelijk is. Toch besluit Malorie naar buiten te gaan met haar kinderen en te ontsnappen uit deze angstaanjagende wereld. Hiervoor met moet ze met haar twee kinderen langs een verraderlijke rivier vluchten naar de enige plek die waarschijnlijk nog veiligheid kan bieden. En om te kunnen overleven zullen ze de levensgevaarlijke tocht geblinddoekt moeten afleggen.