Tijdens de CES 2019 in Las Vegas introduceert LG Electronics de geüpdatete versie van de draagbare CLOi SuitBot en een reeks verbeterde service-robots die zo goed als klaar zijn om op de markt komen. De draagbare LG CLOi SuitBot ondersteunt het onderlichaam en maakt tillen en buigen minder zwaar. De verbeterde CLOi service-robots – PorterBot, ServeBot en CartBot – laten de meer geavanceerde mogelijkheden zien die mogelijk zijn dankzij de steeds verder toenemende kennis van LG op het gebied van AI en robotica.

LG CLOi SuitBot

De geüpdatete LG CLOi SuitBot ondersteunt de taille en verhoogt de spierkracht van de gebruiker. Hiermee vermindert het risico op letsel en vermoeidheid bij het uitvoeren van fysiek zware taken zoals het tillen en het neerzetten van zware objecten. SuitBot vergroot de flexibiliteit door een verlenging van 50 graden en een flexie van 90 graden van de taille mogelijk te maken. De SuitBot wordt geactiveerd wanneer de drager in een hoek van 65 graden buigt en wordt uitgeschakeld wanneer hij of zij rechtop staat. De robot is binnen één uur volledig opgeladen en kan dan 4 uur lang zijn werk doen.

Lg-robocop