Als er één serie is die wel het predikaat ‘voor de fans’ verdient dan is het Smash Bros. Nintendo’s hyperactieve vechtserie zit al sinds het begin volgestopt met allerlei leuke verwijzingen en karakters die het voor een Nintendo-fan fantastisch maken om te spelen. ‘Voor de fans’ betekent echter ook vaak dat je als nieuweling of onbekende minder te lachen hebt. Waar de laatste Smash op de Wii U daar zeker nog last van had is dat bij deze versie van Smash minder een probleem. Minder, helaas, niet geen.

Maar laten we met het goede beginnen. ‘Ultimate’ is niet een titel die er op zijn Capcoms opgeplakt is om het maar te differentiëren van de vorige versies, maar betekent ook echt iets. In deze game zit letterlijk alles. Met 74 karakters om mee te vechten, letterlijk honderden support spirits, meer dan honderd arena’s om in te vechten en een berg fanservice waar je bang van wordt is er duidelijk gewerkt met de ‘everything and the kitchen sink’-methode voor deze Smash Bros. Niet alleen Nintendo’s karakters zijn vertegenwoordigd, ook zit er spul in van Capcom, Konami, Bandai Namco en Square Enix. Solid Snake vs. Mario vs. Cloud Strife vs. Mega Man? let’s go.