Sommige nummers scoren niet heel hoog in de ‘Lijst der Lijsten’, maar kregen toch heel veel stemmen in een bepaalde provincie. Soms is dat verrassend, soms heeft het een logische verklaring. Zo scoren Friese artiesten beter in Friesland, maar is het opvallend dat er ook veel Metallica fans wonen.

Hoe staat het ervoor met de nummers in jouw provincie? Wij geven een kort overzicht. De volledige top 10 met opvallende nummers per provincie kun je vinden op de website van NPO Radio 2.

Limburg: Rowwen Hèze

In Limburg is veel gestemd op lokale artiesten en het is niet verwonderlijk dat Rowwen Hèze het hier goed heeft gedaan. Maar ook Gé Reinders met ‘Bloasmuziek’ scoorde opvallend hoog (#132 ten opzichte van #831).

Zeeland: Bløf en Racoon

Dat Bløf en Racoon goed scoorden in Zeeland komt vast niet als een verrassing. ‘Oceaan’ van Racoon werd zelfs op plaats 5 gestemd door de Zeeuwen (in de lijst op #28 te vinden).