Netflix is niet meer weg te denken. De betaalzender of hoe je hem ook wilt noemen knaagt en zuigt aan de populariteit van de bestaande TV-zenders. Waar het gaat eindigen weet niemand vooral als ze zich ook nog eens gaan mengen in de wereld van live-registraties.

In ieder geval kijken we met z’n allen heet wat uurtjes Netflix per week. Scandinavische thrillers behoren al jaren tot de categorie succesnummers op Netflix. En in die reeks staan series als The Killing en The Bridge al jaren in de top 5. Inmiddels staat The Bridge seizoen 4 vanaf nu live op Netflix. Mooie start van een nieuw jaar, dat hebben ze goed gepland.

The Bridge 4 : Every saga ends.

De titel van de Bridge 4 klinkt nogal dubbel maar zo is het ook. Dit is het laatste seizoen van de reeks. Het eerste seizoen van The Bridge (de Oresundbrug verbindt het Deense Kopenhagen en het Zweedse Malmö) was een regelrechte sensatie en dat is 3 seizoenen lang ook zo gebleven. Voor wie de serie nog nooit heeft gezien zullen we niet te veel loslaten over de verhaallijn. Om het laatste seizoen te bekijken zou je eigenlijk ook de voorgaande seizoenen moeten hebben gezien. In ieder geval seizoen 3.

In het 4e en laatste seizoen van The Bridge (8 afleveringen) draait het vanzelfsprekend nog steeds om de Zweedse politierechercheur Saga Norén (Sofia Helin) en haar Deense collega Henrik Sabroe (Thure Lindhardt).