We zijn weer een jaartje verder op Instagram. En hoewel Instagram nog steeds groeit in populariteit zijn er toch ook de toenemende kritieken over het kopen van fake likes en fake followers. Het mag de pret allemaal niet drukken want bijna iedereen heeft wel even zijn negen meest populaire foto’s bekeken over het afgelopen jaar. En nu is er weer een nieuwe app, Year of Colour waarmee je een mozaïek kunt maken van de populairste kleuren in je Instagram-foto’s. Year of Colour analyseert je foto’s op kleurgebruik van alle gebeurtenissen die je hebt vastgelegd op Instagram en visualiseert deze in een abstract ogende cirkel met gekleurde stippen.

Het is een stukje artwork zoals je zelf nog nooit naar je Instagram foto’s hebt gekeken. De bedenker van de app is Stef Lewandowski die hem in zijn vrije tijd in elkaar wist te hacken. In een interview vertelt hij dat het een optelsom is AI, machine learning, big-data en meer. Het klinkt allemaal ingewikkeld maar wie zal dat verder iets uitmaken. Het resultaat van Year of Colour is in ieder geval origineel genoeg om uit te printen (je kunt ook een poster bestellen). Vooral fervente gebruikers van filters zullen hun voorkeuren wat kleur betreft snel herkennen.

Year_of_Colour_Henk_de_Hooge
Warme kleuren hebben blijkbaar de voorkeur volgens Year of Colour