BitTorrent heeft deze week een eigen cryptocurrency aangekondigd die gebruikers de mogelijkheid gaat bieden om sneller te kunnen gaan downloaden. Deze nieuwe digitale munt is onderdeel van het plan van BitTorrent en TRON om ook een betaaloptie toe te voegen aan het BitTorrent protocol.

TRON

BitTorrent is vorig jaar overgenomen door TRON (TRX), een cryptocurrency-startup die zich als doel heeft gesteld om een gedecentraliseerd internet tot stand te brengen.

Het is dus geen verrassing dat er nu een eigen digitale munt (BTT) gelanceerd gaat worden. Deze zal beschikbaar komen via een exclusieve sale via het Binance Launchpad, een platform voor cryptocurrency startups. De digitale BTT zal worden uitgegeven door de BitTorrent Foundation. Later dit jaar zullen Windows gebruikers van uTorrent de eerste betaalfuncties in hun download client kunnen verwachten. Uiteraard is dit optioneel, iedere gebruiker kan het ook zelf uitschakelen indien men er geen gebruik van wil maken.

BitTorrent-X-BINANCE