Alle molloten zaten er al maanden klaar voor. Eindelijk was het gisteren zover: de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Wie is de mol? Ook nieuw is de presentator, Art Rooijakkers is vervangen door Rik van de Westelaken. Dit seizoen speelt zich af in Colombia en gisteren begonnen de kandidaten in Santa Fe de Antioquia.

Aflevering 1: “Op sleeptouw”

De aflevering trapte af met een filmpje in een werkplaats, waar we konden zien hoe de houten jokers werden gemaakt. Verrassend was het om te zien dat er dit jaar jokers zijn waar binnenin vrijstellingen zijn verstopt.

Verdenkingen en bondjes tijdens eerste aflevering Wie is de mol?

Na de verrassende aftrap in de werkplaats konden we kennis maken met de nieuwe presentator, kandidaten en mol. De eerste opdracht begint op een brug, de Puente de Occidente. Tijdens het spel op de brug, maar ook tijdens de andere twee opdrachten, zien we duidelijk dat de kandidaten nog aan elkaar moeten wennen. Ze vinden elkaar verdacht, of juist niet.

Opvallend is het bijvoorbeeld dat Rick Paul na twee opdrachten een bondje wil sluiten met Niels, omdat hij hem niet verdenkt. Nu al een tunnelvisie? Of is het tactiek van Rick Paul? Jamie probeert informatie uit te wisselen met Merel, die daar nog niet helemaal voor open lijkt te staan.

Vier vrijstellingen, geen afvaller

Tijdens de eerste opdracht werden vier vrijstellingen verdiend, die in zijn gezet bij de test. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat geen van de kandidaten het spel hoefde te verlaten. Wanneer de kandidaat die eigenlijk een rood scherm had moeten krijgen een vrijstelling had verdiend, ging er niemand naar huis. Overigens hadden de kandidaten er ook voor kunnen kiezen om € 2500,- in de pot te stoppen.

Twitter tijdens en na de eerste aflevering

Zoals gebruikelijk wordt er flink op los getwitterd tijdens de afleveringen van Wie is de Mol?. Dit gaat natuurlijk ook nog even door tot na de moltalk. We hebben de leukste tweets met hints en verdenkingen voor je op een rijtje gezet.