Vanaf vandaag zijn alle afleveringen van de serie Judas te zien op Videoland. De bestseller van Astrid Holleeder vormt de inspiratie voor de serie. Centraal staat de familie Holleeder en het geheel speelt zich grotendeels af in de Jordaan, waar de familie woonde.

Het verhaal van de familie Holleeder

De serie schetst de geschiedenis van de familie zoals in het boek van Astrid wordt verteld. We zien hoe haar jeugd en volwassen leven steeds meer begon te draaien om haar broer Willem. Het verhaal staat bol van angst en verraad en werkt toe naar het moment dat Astrid naar justitie stapt om te getuigen tegen Willem Holleeder.

We zien in Judas duidelijk dat Astrid al vroeg ontdekt dat ze anders is dan haar zus Sonja en broers Gerard en Willem. Op heel jonge leeftijd probeert ze al te ontsnappen aan de gewelddadige vader van het gezin. In de serie zijn regelmatig flashbacks te zien naar haar jeugd, hoe Astrid zich losmaakt van het geweld en waarom ze zich genoodzaakt voelt haar broer te verraden.

Bekijk hier de trailer: