BMW heeft vandaag op de Consumer Electronics Show 2019 (CES) in Las Vegas bekend gemaakt dat ze als eerste premium autofabrikant de intelligente spraakassistent Tmall Genie van Alibaba A.I. Labs volledig gaat integreren in een aantal geselecteerde BMW-modellen in China.

De spraakassistent van Alibaba zal tegen het einde van 2019 in de auto’s beschikbaar zijn voor BMW-klanten in China. De integratie van op de cloud gebaseerde spraakbesturingsservice in de Chinese markt biedt een breed aanbod aan entertainment- en winkelmogelijkheden in de auto voor BMW-bestuurders terwijl ze onderweg zijn.

Het is het vervolg op de reeds bestaande samenwerking van BMW Connected in het Chinese ecosysteem van Alibaba. Hiermee kunnen BMW-klanten die thuis een Tmall Genie-compatibel apparaat hebben, eenvoudig hun voertuigfuncties bedienen en afspraken oproepen die zijn opgeslagen in de mobiliteitsagenda van BMW Connected. BMW Connected werd in december 2016 gelanceerd in China en wordt inmiddels gebruikt door zo’n 1,5 miljoen klanten. Dankzij de integratie van Tmall Genie in BMW-voertuigen hebben klanten nu onderweg toegang tot functies die ze thuis al gewend zijn.

BMW_integratie_Alibaba_China
Integratie van de Alibaba spraakassistent in een BMW