Het Chinese Huawei onderscheidt zich als derde smartphone fabrikant ter wereld met name op het gebied van kunstmatige intelligentie en camera kwaliteit. Bij de Mate 20 Pro, het nieuwste topmodel van Huawei, komen deze innovaties op een bijzondere manier bij elkaar. De Kirin AI-processor zorgt ervoor dat de triple Leica camera van het toestel onder vrijwel alle omstandigheden perfecte foto’s en video’s maakt. Maar ook de accu presteert naarmate je het toestel langere tijd in gebruik hebt steeds beter. AI-energiebeheer leert hoe jij het toestel gebruikt en past het accuverbruik daar dan steeds beter op aan.

Kunstmatige intelligentie voor levensechte foto’s en video’s
Huawei was de eerste die drie camera’s en een AI-processor in een smartphone bijeen bracht. Bij de Mate 20 Pro heeft men deze technologie doorontwikkeld en de resultaten daarvan zijn verbluffend. De razendsnelle Kirin 980 AI-processor maakt het mogelijk dat foto’s en video’s tijdens het opnemen al, real time dus, bewerkt worden zodat het eindresultaat qua kleur, scherpte en belichting de werkelijkheid tot op 100% benadert.

Maar het meest indrukwekkende vertoon van de AI-processor kun je zien wanneer je foto’s maakt in het donker. De camera heeft een speciale nacht modus die nog het best te vergelijken is met het gedurende zes seconden openzetten van de sluiter op een spiegelreflexcamera. Wil je dan een scherpe en goed belichte foto maken dan ontkom je er niet aan om de camera op een statief te plaatsen. Dankzij de AI-processor van de Huawei Mate 20 Pro kun je dergelijke nachtfoto’s met de triple Leica camera wel gewoon uit de losse pols maken. Tijdens de zes seconden waarin de nachtfoto gemaakt wordt worden alle oneffenheden en bewegingen direct weggepoetst met als eindresultaat een scherpe en goed belichte foto. Zonder statief en gewoon met de smartphone die je toch altijd bij je hebt.

Kirin980-AI