Het YouTube-kanaal StukTV is een van de grootste Nederlandse kanalen, gerund door Giel, Thomas en Stefan. Iedere week doen zij naar eigen zeggen ‘onzinnigheden’ zoals verstoppertje in een tuincentrum. Leuk voor kids om naar te kijken, maar volwassenen zullen er niet echt warm voor lopen denk ik. Maar hun nieuwste serie op YouTube is voor een groter publiek leuk: de Kluis.

De Kluis: het concept

De drie worden opgesloten in de Koepelgevangenis in Arnhem, waar zij gedurende twaalf dagen vier kluizen moeten bewaken. Iedere dag liggen in één van die kluizen goudstaven, waar een team van overvallers op uit is. Dat team van overvallers bestaat uit een trio BN’ers, die onaangekondigd op de stoep staan. De mannen van StukTV weten dus niet wanneer de overvallers komen en moeten dus 24/7 de kluizen bewaken.

Het levert een stuk (hah!) entertainment op dat televisiewaardig is, maar dat dus niet op tv verschijnt, maar op YouTube. Een aflevering duurt ongeveer een half uur en zou zeer zeker niet misstaan op RTL op zaterdagavond.

Ze hebben er ook meteen een goed doel aan weten te koppelen, want de wanneer de BN’ers de goudstaven naar buiten weten te brengen, gaat er vanuit de Postcodeloterij een bedrag naar een goed doel naar keuze. Voor wie het nog niet gezien heeft is hier de eerste aflevering.