De CES 2019 is dit jaar vooral een CES van verbetering. Dat wil zoveel zeggen dat we heel veel producten terugzien die zijn verbeterd, ge-upgrade, voorzien van wat styling en kunnen praten met Google Assistant en Alexa. Opmerkelijk is het nog steeds groeiende aantal fabrikanten van koptelefoons en kleine speakers. En in die laatste categorie valt er eigenlijk maar één (inmiddels award-winning) speaker op. Veilig verstopt in achterafkamertje van Sony vinden we de nieuwe Glass Sound speaker. Nieuw op de CES maar al wel eerder aangekondigd.

De inmiddels award-winning Glass Sound speaker is een opvallend ding. Hij ziet er een beetje uit als een tafelgaslicht voor op de camping, maar dan wel met een ongekend fraai design. De ontwerpstudio moet wellicht campingverlichting die ook voor gezelligheid zorgt in hun gedachten hebben gehad.

In werkelijkheid staat hier een designspeaker van organisch glas voorzien van Hi-Res audio en Advanced Vertical Drive voor een warm kamer vullend geluid. Het is eigenlijk ongekend wat een geweldig geluid er uit deze kleine speaker komt. De sound speaker heeft verder Dimbare LED-verlichting, intelligente push & play functie voor Spotify Connect en is vervaardigd uit organisch glaswerk.

Ontwerp en sfeervolle verlichting

De nieuwe Sound Glass Sound speaker (LSPX-S2, naam hebben wij niet verzonnen) kun je op verschillende plaatsen gebruiken. Hij valt op door niet op te vallen. Doordat het licht dimbaar is kun je hem ook gebruiken als sfeerverlichting en krijg je een soort kaarslichteffect.

Beter geluid met Advanced Vertical Drive

De Sony Advanced Vertical Drive-technologie zorgt ervoor dat het geluid 360 graden rondom weergegeven. Dit zorgt voor een authentiek geluid dat tot in elke hoek van de kamer hoorbaar is.

De organische glazen behuizing trilt mee met de geluidsgolven wat zorgt voor een verticale verspreiding van het geluid. De tweeter met organische glazen buis heeft een breder oppervlak in vergelijking met conventionele luidsprekers en garandeert weer een helder geluid met minimaal verlies van volume. Daarnaast is de speaker compatibel met Hi-Res audiobronnen.

Sony_Glass_Sound_speaker
De Sony Glass Sound speaker, vernieuwend in alles