Het was al duidelijk dat begin 2019 de onthulling plaats zou gaan vinden van de nieuwe Toyota Supra. Hij was vorig jaar al te zien tijdens het Goodwood Festival of Speed. Heeft vervolgens een hele tijd rondgereden in camouflage van Toyota Gazoo Racing. Dat was ook nog het geval toen wij hem in Madrid aan de tand konden voelen. Ook alle specs en design elementen waren destijds nog niet definitief. Maar dat is nu wel het geval! Op de North American International Auto Show (NAIAS) 2019 in Detroit onthulde Toyota de volledig nieuwe Toyota GR Supra. Het is alweer de vijfde generatie van de legendarische Supra en het eerste GR-model dat geproduceerd wordt door Toyota GAZOO Racing.

Toyota GR Supra

De nieuwe Toyota GR Supra is een sportauto in zijn puurste vorm, uitgerust met een voorin geplaatste zescilinder lijnmotor met 250 kW/340 pk en achterwielaandrijving. Het maximale koppel bedraagt 500 Nm bij 1.600-4.500 toeren per minuut. Hij is wereldwijd beschikbaar en de eerste leveringen aan klanten beginnen in oktober van dit jaar. Daarbij heb je de keuze voor de Legend of de Legend Premium.

De GR Supra is voorzien van een 3,0-liter zescilinder-in-lijn, uitgerust met een twin-scroll turbo en gekoppeld aan een 8-traps automatische transmissie. Hij trakteert zijn bestuurder op veel koppel, ongeacht de snelheid waarmee gereden wordt. Dankzij de sportieve combinatie van een korte wielbasis, een grote spoorbreedte, een laag gewicht, een extra stijve carrosserie en een laag zwaartepunt, ervaart de bestuurder een opwindende mix van kracht en wendbaarheid en een uiterst precieze ‘handling’. De GR Supra biedt ongefilterd rijplezier en is in dat opzicht een waardige opvolger van eerdere generaties Supra en hun geestelijke vader, de zeldzame Toyota 2000GT uit eind jaren 60.

9_Toyota-Supra-Red-Studio
De nieuwe GR Supra.