Seizoen 5 van The 100 op Netflix was een groot succes. Rondom het vijfde seizoen werd ook al bekend dat er een zesde seizoen uitgebracht zou gaan worden. Jason Rothenberg, de Creator en Executive Producer van The 100, heeft eerder al naar buiten gebracht dat hij nog voldoende verhaallijnen heeft om nog een paar seizoenen door te gaan. Dus behalve een zesde seizoen volgen er waarschijnlijk nog meer seizoenen van The 100.

The 100 seizoen 6

Maar voordat we vooruitlopen op de feiten. De Amerikaanse televisiezender The CW heeft deze week naar buiten gebracht dat de eerste aflevering van seizoen van The 100 op 30 april 2019 zal verschijnen. Het seizoen bestaat evenals de vorige twee seizoenen weer uit 13 afleveringen.

Na de spannende seizoensfinale van het vijfde seizoen bevinden de 411 overgebleven leden van Wonkru zich nu vele jaren verder aan boord van het Eligius IV mining shipen in de buurt van een nieuwe planeet. Bijna iedereen is in Cryosleep gegaan om de vele jaren te overbruggen. Clarke en Bellamy zijn degenen die als eerste wakker worden gemaakt. Door Jordan, de zoon van Monty en Harper. Middels video opnamen laar Monty weten dat de aarde niet herstelde en hij dus op zoek moest naar een andere oplossing. Hij heeft een boodschap van Eligius III weten te ontrafelen. En nu, zo’n 100 jaar later, zijn ze aangekomen bij een nieuwe bewoonbare planeet. Vanaf hier kan het weer alle kanten op. Wie of wat gaat Wonkru tegenkomen op deze planeet? Of misschien is de eerdere missie van Eligius III al succesvol geweest en wonen er al mensen?

Na het aankondigen van de releasedatum is het nu wachten op de eerste trailer. En natuurlijk de officiele releasedatum van Netfix.

View this post on Instagram

Incoming message: #The100 returns Tuesday, April 30 on The CW!

A post shared by The 100 (@cw_the100) on