In Engeland kijkt men al reikhalzend uit naar 26 augustus aanstaande, de dag waarop 60 jaar geleden de eerste MINI werd geboren. Speciaal voor dit 60e jubileumjaar komt MINI nu met een een limited edition-model waarvan slecht 500 exemplaren worden gemaakt. Deze limited edition zal uitgevoerd worden in British Racing Green met een zwart contrastdak, lichtmetalen 17-inch wielen en een nieuw en uniek interieur. De wagen lijkt vooralsnog alleen beschikbaar te komen voor Britse klanten, en hij rolt dan ook in de UK, bij MINI Plant in Oxford, van de band.

De MINI 60 Years Edition

De MINI 3-deurs Hatch Cooper S 60 Years Edition zal exclusief worden aangeboden met een automatische transmissie en sprint van 0-100 km in 6,7 seconden. Het exterieur-ontwerp is voorzien van een nieuwe British Racing Green IV-lakafwerking en een pianozwarte buitenbekleding, zwart dak en buitenspiegels, speciale jubileumdesign strepen en exclusieve 17-inch lichtmetalen velgen.

Links op de motorkap vinden we het embleem van 60 jaar MINI. Wat verder opvalt is de extra set MINI-spot-lampen voor het rooster van de radiator. Het interieur van de ‘The Limited edition’ heeft een Retro-look gekregen met het opvallende 60 jaar embleem. De stoelen zijn afgewerkt met MINI Yours Leather Lounge in de kleur ‘dark cacao’ met contrasterende groene stiksels en biezen die passen bij de nieuwe kleur van de buitenlak.

Een speciaal pluspakket is inbegrepen en biedt o.a. een groter 8,8-inch touchscreen met satellietnavigatie, Apple CarPlay, Bluetooth-connectiviteit, draadloos opladen, een achteruitkijk-camera, uitklapbare buitenspiegels en Park Distance Control (PDC).

Als we 60 jaar terug zappen in de tijd (onder dit artikel de foto’s) zien we de looks van de eerste MINI, iconisch en nog steeds herkenbaar. Wat MINI ongekend goed heeft gedaan is dat ze bij alle modellen hierna nog steeds nauwelijks afwijken van het oorspronkelijke design.

P90334896_MINI-60-MINI-jaar_editie (3)