De grootste kroeg van Nederland is gedurende twee weken weer open! Komende dagen zijn er in Ahoy Rotterdam namelijk maar liefst 11 shows van de Vrienden van Amstel LIVE. Deze shows trekken in totaal maar liefst 145.000 bezoekers. De shows vinden plaats op 17, 18, 19, 20, 21, 23, 24, 25, 26, 27 en 28 januari en per avond zijn er zo’n 13.000 vrienden in Ahoy. Het is overigens alweer de 21ste editie van dit fenomeen. Opvallend is dat jaar in jaar uit vrijwel alle avonden al uitverkocht zijn zonder dat de line-up volledig bekend is. Men vertrouwd op de sfeer, de gezelligheid en het jaarlijkse feest met vrienden.

Grootste kroeg van Nederland

In 1990 had Amstel de ambitie om vriendschap en proosten te verenigen in de kroeg en organiseerde De Heeren van Amstel LIVE in Amsterdam. Dit bleek een succes en voor de tweede editie werd gekozen voor de Rotterdamse Ahoy. Het evenement ‘De Vrienden van Amstel LIVE’ groeide in de afgelopen 20 jaar uit tot de meest succesvolle muziekevenementen van Nederland. Je kunt wel stellen dat Amstel daadwerkelijk invulling geeft aan de doelstelling om het merk Amstel en vriendschap te koppelen. Dit blijkt wel uit het feit dat er inmiddels ruim 1,5 miljoen mensen de grootste kroeg van Nederland in de afgelopen jaren zijn binnengestapt.