Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas was mobiliteit weer een van de grote onderwerpen. Ook Hyundai toonde daar een aantal innovatieve technologieën. Waarvan er een het meeste opviel: het Elevate Walking Car concept. Een geavanceerd voertuig dat dankzij 4 poten ieder terrein aankan.

Eerste hulp

Iedere eerstehulpverlener zal aangeven dat de eerste 72 uren na een natuurramp essentieel zijn voor het redden van mensenlevens. Maar vaak is het rampgebied na bijvoorbeeld een bosbrand, een aardbeving, een orkaan of een overstroming de eerste dagen amper goed toegankelijk voor eerstehulp- en reddingsdiensten, laat staan voor humanitaire hulpverleners.

Ultimate Mobility Vehicle

De behoefte aan efficiëntere, snellere en flexibelere transportmiddelen voor gebruik in rampgebieden bracht Hyundai ertoe om het eerste voertuig met beweeglijke poten te ontwikkelen. Het Elevate Walking Car Concept is ’s werelds eerste Ultimate Mobility Vehicle (UMV). Er is technologie uit elektrische voertuigen en robots toegepast, zodat het voertuig zich veel beter in moeilijk toegankelijk terrein kan voortbewegen dan zelfs de beste terreinvoertuigen.