Eind vorig jaar heeft het Finse tech-bedrijf Polar twee nieuwe multisporthorloges gelanceerd: de Vantage M en V. De Polar Vantage M is een sporthorloge met onder andere hartslagmeting voor doelgerichte sporters. De Polar Vantage V is meer geschikt voor sporters met een wat hogere ambitie. De Polar Vantage M hebben wij de afgelopen maanden uitgebreid kunnen testen en dit zijn de bevindingen!

Design en comfort

De eerste indruk van de Vantage M is dat het een strak en modern sporthorloge is. En ook zeer licht. Wanneer je gaat sporten met een horloge om je pols, dan is het vooral belangrijk dat het horloge prettig draagt en dat zit in dit geval helemaal goed. Ook bij langdurige inspanningen is het draagcomfort goed. En daarnaast is het ook een horloge dat je prima ook als ‘dagelijks’ horloge om je pols kunt houden.

Naast comfort is ook de bediening is van groot belang als het gaat om een sporthorloge: die moet eenvoudig zijn zodat je tijdens het sporten geen ingewikkelde handelingen hoeft uit te voeren om ‘m te kunnen bedienen. Ook dat doet de Vantage M feilloos: de bediening is eenvoudig en snel. Je hebt zelfs de mogelijkheid om het scherm tijdens een training te locken. Daarmee voorkom je dat je de training per ongeluk stop zet of een ronde afdrukt terwijl dat niet de bedoeling is. Wanneer je bij de finish wilt afdrukken is dat echter minder praktisch, want dan moet je ‘m eerst unlocken.

Opladen doe je eenvoudig via USB. De oplader heeft overigens ook een magneet die ervoor zorgt dat het horloge goed opgeladen wordt. Maar ook die moet je wel even goed vastklikken,. Wanneer je op zondagochtend helemaal klaar staat in je hardloopkleding en je wilt vertrekken voor een duurloop, dan wil je niet dat je horloge ’s nachts niet heeft opgeladen omdat de lader niet goed vast zat.

polar-vantage-m
De Polar Vantage M heeft een eenvoudig en strak design