Ben je vanmorgen (extra) vroeg opgestaan om de bijzondere bloedmaan te bekijken? De superbloedwolfmaan zorgde voor mooie plaatjes. Door de volledige maansverduistering kleurde de maan bloedrood en omdat het zo helder was vannacht, kon je dit verschijnsel goed bekijken.

Wat is een maansverduistering?

Bij een maansverduistering staan de zon, maan en aarde op één lijn (waarbij de aarde in het midden staat). De maan weerkaatst normaal gesproken het licht van de zon naar de aarde. Dat gebeurt niet tijdens een maansverduistering, want dan staat de aarde in de weg, waardoor de maan geen zonlicht krijgt. Eigenlijk staat de maan dus in de schaduw van de zon. Bij een totale maansverduistering beweegt de maan door de schaduw van de aarde waardoor hij rood kleurt.

Bloedmaan is zeldzaam verschijnsel

Ook in juli 2018 konden we een bloedmaan zien. Helaas was het toen bewolkt en was het fenomeen voor minder mensen goed te zien. Toch is het een zeldzaam verschijnsel. De superbloedwolfmaan verschijnt deze eeuw maar drie keer. De volgende is in 2037.

Maansverduisteringen komen vaker voor, ieder jaar wel een aantal keer. Maar die van vannacht was volledig én bovendien goed te zien. In tegenstelling tot een zonsverduistering, kun je een maansverduistering wel zonder problemen met het blote oog bekijken.

De mooiste foto’s en inhakers

Op Twitter en Instagram kwamen mooie foto’s en leuke inhakers op de bloedmaan voorbij. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Dit bericht bekijken op Instagram

January’s Super Blood Wolf Moon Is a Can’t-Miss Lunar Eclipse! ⁣ ⁣ At 9:16 p.m. PST on January 20, 2019 (TONIGHT!), the full moon will be in Leo — and it doubles as a total lunar eclipse. No matter who you are, it’s impossible to look up at a full moon without feeling awe-inspired. ⁣ .⁣ .⁣ And considering that January brings us a #supermoon (which occurs when the orb is at its closest point to Earth) the urge to gaze is slated to be even stronger. ⁣ .⁣ .⁣ Add a total #lunareclipse into the mix (the last until 2021, offering both moon and the surrounding sky a reddish hue) and you have what many are calling the “super blood wolf” moon. It’s safe to say you won’t be able to look away.As if this celestial cocktail wasn’t high-impact enough, the year’s first full moon occurs in Leo — which really turns up the drama. Photo by @abdullah_evindar. To find out what the full moon in Leo means, click the link in bio. ⁣ .⁣ .⁣ .⁣ .⁣ .⁣ .⁣ #bloodmoon #superbloodmoon #moon#wolfmoon #space #astronomy #science #scientist #sciencefacts #sciencenature #astrology #moon #superbloodwolfmoon #januaryfullmoon#fullmoonritual #moonmagick #fullmoon #spiritual #healing #lawofattraction #spiritualawakening #mooninleo #cosmos #stars #universe #zodiacsigns #higherawakening #instascope

Een bericht gedeeld door Astrology.com (@astrologydotcom) op