Nog even over aflevering 2….

Vorige week zagen we dat Evi als eerste kandidaat het spel moet verlaten. In aflevering 2, die de titel ‘uitgerekend’ had, werden ook jokers verdiend. Deze jokers ‘nieuwe stijl’ kunnen dit seizoen een (zwarte) vrijstelling opleveren en de kandidaten kunnen ervoor kiezen om ze open te breken. Sinan durfde deze gok wel te wagen, helaas voor hem zonder resultaat. Aan het einde van aflevering 2 stond de pot op € 2000,-.

Aflevering 3: ‘Niet gered’

De derde aflevering speelt zich, net als vorige week, af in Medellin. We krijgen deze week iets meer van de kandidaten te zien buiten het spel om. In de eerste 2 afleveringen zagen we daar nog heel weinig van. Robert en Niels kunnen lijken het goed met elkaar te kunnen vinden, al zien we niet of ze ook informatie en verdenkingen uitwisselen. Sarah en Evelien delen een kamer en sluiten een heel voorzichtig bondje. Jamie meldt tussendoor nog even dat hij “over lijken gaat” om in het spel te blijven.

Sarah is de nieuwe penningmeester

Sarah gooit wat olie op het vuur door te opperen dat het tijd is voor een nieuwe penningmeester. Ze vindt zichzelf heel geschikt voor die rol. De andere kandidaten vinden het wel prima, al vraagt Nikkie zich (terecht) af wat de aanleiding is hiervoor. Dat is mij niet helemaal duidelijk geworden, maar niemand lijkt er echt mee te zitten. Benieuwd hoe dat de komende weken verder gaat.

De opdrachten: puzzelen en de vlag uithangen

Tijdens de eerste opdracht (met de toepasselijke titel ‘vlag uithangen’) gaan de kandidaten in de beruchte wijk ‘Comuna 13’, op zoek naar kledingstukken met kleuren van de Colombiaanse vlag. De bij elkaar verzamelde gele, blauwe en rode kleding wordt aan waslijnen opgehangen. Van tevoren moeten Evelien en Jamie inschatten of het de rest gaat lukken om 6 of meer waslijnen vol te krijgen. De pessimistische voorspelling zorgt ervoor dat er uiteindelijk, ondanks de 9 volle waslijnen, geen geld in de pot terecht komt.