Jigsaw (voorheen bekend als Google Ideas) is een technologie-incubator en een dochteronderneming van Alphabet Inc. Het bedrijf, gevestigd in New York City, zoekt oplossingen voor het ’tegengaan van extremisme’, online censuur, cyberaanvallen en tot het beschermen van de toegang tot informatie. Medewerkers van Jigsaw hebben samen met Google een Quiz opgezet waarmee je jezelf kunt testen of jij in staat bent om Phishing mailtjes te herkennen. De manier om juist toegang te krijgen tot jouw informatie.

Tijdens de quiz krijg je een reeks e-mails te lezen en is het aan jou of je onmiddellijk de gewraakte phishing mails gaat herkennen. Volgens Jigsaw is phishing veruit de meest voorkomende vorm van cyberaanvallen. De quiz is gebaseerd op trainingen die Jigsaw hield met o.a. duizenden journalisten, activisten en politieke leiders.

Phishing_mail_Jigsaw
Voorbeeld van een van de mails die je moet beoordelen