Vanmorgen maakte de NS bekend dat de eerste Nederlandse thriller via WhatsApp wordt gelanceerd. Het verhaal heeft de toepasselijke titel ‘Ontspoord’ gekregen. Duizend mensen konden zich aanmelden om het spannende verhaal 5 dagen lang te volgen. Die plekken waren binnen 2 uur al vergeven, waarna nog eens duizend extra aanmeldingen mogelijk werden gemaakt. De interesse was zo groot, dat ook deze plaatsen binnen no-time weg waren.

Het verhaal van Ontspoord

Het verhaal draait om Sarah, die na een borrel op haar werk per ongeluk iets ziet wat ze nooit had mogen zien. Lukt het haar om haar onschuld te bewijzen voordat ze gevonden wordt? De thriller begint aanstaande maandag en de geluksvogels die zich hebben aangemeld, kunnen vanaf dan de spannende klopjacht volgen. Ontspoord is volgens de NS de eerste Nederlandse Whatsapp-thriller. Het verhaal is geschreven door Melle Runderkamp, die onder andere bekend is van de televisieserie Het Schnitzelparadijs. In totaal worden ongeveer 210 tekst-, foto- en videoberichten gedeeld.